CZAKÓ BORBÁLA

HUNGARIAN BUSINESS LEADERS FORUM ELNÖK,

2019 ÉV  MENEDZSERE A TÁRSADALOMÉRT KÜLÖNDÍJ KITÜNTETETT

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után 1991-ben MBA diplomát szerzett az Amerikai Egyesült Államokban a Tulane Egyetemen és Nemzetközi Igazgatósági Diplomát az Institute of Directors (IOD) Londoni Királyi Intézetnél Londonban. Befektetési szakemberként kezdett el dolgozni a Rockefeller Incorporation-nél New Yorkban, majd 1991-től 2001-ig a Világbanknál töltött be különböző vezető pozíciókat. Nevéhez fűződik Magyarország első energiahatékonysági programjának bevezetése és az első női esélyegyenlőségi program meghirdetése „Engendering the environment” címmel. 1993-ban belép a Károly walesi herceg által alapított Hungarian Business Leaders Forumba, a HBLF-be, ahol igazgatósági tag, majd Kapitány Istvánt követően 2005-ben elnök lett. 2003-2006 között az Ernst&Young, vagyis EY Magyarország vezérigazgatója és regionális vezérigazgató-helyettese.

2006 és 2010 között a Magyar Köztársaság Egyesült Királyságba akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Nemzetközi karrierje során 2008-ban London City díszpolgárává választották.

Az ő nevéhez fűződik 2003-ban az EY Az Év Üzletembere Díj megalapítása, 2005–ben a Szent Gellért Rotary alapító tagja és a HBLF Nőfórum megalapítója, 2007-ben létrehozza a HBLF Romaster tehetség- gondozó programot, 2009-ben pedig útjára indítja a HBLF Romaster Alapítványt. 2015-ben elindítja a 2020minimum20 Klubot, hogy 2020-ra legalább 20% legyen a női vezetők aránya Magyarországon is. 2017-ben a Demján Sándor Alapítvány Kuratóriumi tagja, 2018-ban a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Igazgatósági tagja lesz. 2019-ben megalapítja az Institute of Directors Magyarországot, melynek elnöke is.

Magyarországon a Forbes Magazin az indulása óta az 50 legbefolyásosabb magyar nő között, a Világ- gazdaság a 101 legbefolyásosabb magyar üzleti vezető között jegyzi. Állandó meghívottja a Fortune magazin Most Powerful Women globális londoni szervezetének. 2019-ben a Menedzserszövetség az Év Menedzsere a Társadalomért Különdíjjal tünteti ki.

 

JAKSITY GYÖRGY

CONCORDE ÉRTÉKPAPÍR ZRT. ALAPÍTÓ, AZ IGAZGATÓSÁG ELNÖKE, AUTISTIC ART ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA

Egyetemi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte nemzetközi közgazdaságtan szakon 1991-ben. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, 2002-től 2004-ig a tőzsde elnöke, korábban az EFFAS igazgatóságának tagja. 2007-ben elnyerte az Ernst & Young Év üzletembere díját. A cég operatív vezetésétől 2010-ben visszavonult, ám az Igazgatóság elnökeként továbbra is részt vesz a Concorde irányításában. A Mosoly és az Autistic Art (korábbi nevén Mosoly Otthon) Alapítvány alapítója.

 

JAKSITY KATA

MŰSORVEZETŐ, KOMMUNIKÁCIÓS SZAKÉRTŐ

1998 óta dolgozom a médiában (TV, rádió, rendezvények). Elsősorban politikai és hírműsorokat vezetek, de volt hosszú ideig egy rádióműsorom, amelyben a női testi-lelki egészséggel foglalkoztam. Ez azért is meghatározó, mert azóta alakítottunk egy egyesületet a női egészségtudatosság növelésére (Felelősen Magadért Egyesület), amelynek elnöke vagyok. A műsoraimban rendszeresen foglalkozom a társadalmi felelősségvállalás fontosságával, konkrét példák bemutatásával. Ezen kívül olyan tabunak számító témákkal, mint a családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás, a nők és a fogyatékkal élők egyenjogúsága, de forgattam dokumentumfilmeket a harmadik világ problémáiról, amelyeket több filmfesztiválon, valamint a Cambridge-i Egyetemen is bemutattak. Aktivistaként is részt vettem ezen problémák kezelésében és ezzel számos eredmény eléréséhez járultam hozzá.

Mindig a megoldásokra, a pozitív példákra, inspiráló emberekre és történetekre fektetem a hangsúlyt.

 

MÉSZÁROS ANTÓNIA

UNICEF MAGYARORSZÁG ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ

Az ELTE Bölcsészkarán diplomázott. Közel hét évig a BBC szerkesztőségeiben dolgozott, elsősorban dokumentumfilmeket készített a világ minden táján, majd hazatérve egy évtizeden keresztül vezetett hírműsorokat előbb az MTV-ben, majd az ATV-ben. Az UNICEF Magyarországot 2017 óta irányítja. Mészáros Antónia több panelbeszélgetésben tűnt fel a davosi Világgazdasági Fórumon, 2019-ben a Forbes Magyarország legbefolyásosabb női közé sorolta.   

 

BÉRES ALEXANDRA

FITNESZ VILÁGBAJNOK

Béres Alexandra Fitnesz világ és Európa-bajnok. Neve összeforrt az egészséges életmóddal. A hazai fitnesz mozgalom úttörője, a Súlykontroll életmód program kidolgozója, vezetője, 13 fitnesz DVD kidolgozója, megalkotója, 1 könyv szerzője, 3 könyv társszerzője. Színpadi presenter, aktív óraadó tanár. „Három sportágban volt szerencsém válogatott szintre eljutni. A több, mint húsz élsportban eltöltött év alatt a legfontosabb, amit megtanulhattam, hogy szerencsével sokkal ritkábban, de megfelelő kitartással a legtöbb célunkat igenis elérhetjük. Az UNICEF Bajnokaként az alultápláltság a témám: jelenleg 200 millió öt év alatti kisgyerek nem jut megfelelő táplálékhoz, a magam módszereivel azért küzdök, hogy ez megváltozzon és ők is egészséges életet élhessenek."

 

HAVASI KRISZTIÁN

HENKEL BEAUTY CARE PROFESSIONAL VEZÉRIGAZGATÓ

Havasi Krisztián 2008-ban kezdte meg pályafutását a Schwarzkopf Professional üzletágon, mint igazgató. Korábban is a fodrászipar területén tevékenykedett, ezért nem volt számára ismeretlen a szakterület, de mégis nagy kihívásokkal tekintett az új munka elé. Az elmúlt évek során még inkább mélyítette és gyarapította szakmai tudását a fodrász piacon, továbbá széles kapcsolatrendszert épített ki. Stratégiai partnerrel együttműködve folyamatosan segíti a fodrász szalonok digitalizációra történő átállását. Munkája során teljesen átstrukturálta, új alapokra helyezte az ASK akadémiai oktatásokat. Ennek következtében tudatossá tette az oktatások fontosságát a fodrászok körében és 2020-ban megnyitotta kapuit az új digitális akadémia is. Számtalan új márka és innováció bevezetését vitte sikerre a magyar piacon a hajszínváltoztatás, ápolás és styling terén. Elmondta, hogy a cég egyre inkább fókuszba helyezi a környezettudatos termékek gyártását és használatát, a környezetbarát, újrahasznosítható csomagolásokat, és természetes összetevőket. Tevékenysége eredményeképpen lényeges forgalom és partnerszám növekedés történt az elmúlt években. Hangsúlyozta, hogy ők valóban a fodrászokért léteznek és mindennek a középpontjában a partner áll. A szakma köré építik a dinamikus szakmai üzleti modelljüket. Innovatív termékekkel, felelős személyre szabott támogatásokkal, elérhető inspirációkkal, eredetiséggel tudják maguk mellé állítani a fodrászokat A haj iránti szenvedélyben, az igazi partnerségben hisznek. A siker mértéke a fodrászok sikerességében rejlik.

 

SOÓS ADRIENN

SCHÜSSLER KOZMETIKUMOK, TULAJDONOS ÜGYVEZETŐ

Adrienn karrierje egy nemzetközi, de családi méretű osztrák-német gyógyszercégnél indult, 1996-ban. Először marketingvezetőként, majd ügyvezetőként dolgozott ugyanannál a cégnél kicsivel több, mint 20 évet. A cég 3 fővel indult, majd 25 főre duzzadt Adrienn vezetése alatt. Számos sikeres termékbevezetés fűződik a nevéhez, mely termékek ma is előkelő helyet foglalnak el az OTC gyógyszerpiacon. Itt ismerkedett meg a Schüssler ásványi sók testre, lélekre és bőrre gyakorolt jótékony hatásával, amely annyira lenyűgözte, hogy teljesen elmélyedt a témában. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy olyan termékeket szeretne készíteni, amelyekkel segíthet az embereknek. A Schüssler-féle sókkal gazdagított natúrkozmetikumok kifejlesztése Adrienn saját innovációja, amely egyedülálló a magyar piacon. A termékek folyamatos fejlesztése mellett a környezettudatosság is kulcsfontosságú szerepet játszik a Schüssler Natur CosMEDics életében. A cég dinamikusan fejlődik, folyamatosak a termékbevezetések, sőt, már az európai piacra is kilépett.

 

HOLLÓ MÁRTA

ACTIVEMEDIA ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER, KOMMUNIKÁCIÓS SZAKÉRTŐ

Alapképzettségem jogász és televíziós szerkesztő, műsorvezető. 20 éve dolgozom a médiában, alapító tagja és főszerkesztője voltam Magyarország legnézettebb napi magazin műsorának, most pedig az ATV esti Híradóját vezetem.   8 évvel ezelőtt a vállalati kommunikáció felé fordultam- trénerként, coach-ként és tanácsadóként is dolgozom. Hiszem, hogy a folyamatos fejlesztés, tanulás elengedhetetlen, magam is néhány éve újból az iskolapadba ültem és elvégeztem egy Executive MBA képzését is, hogy a lehető legtöbb területen tudjam segíteni a cégeket, cégvezetőket.

 

DR. KÜRTI SÁNDOR

KÜRT ZRT. ELNÖK, KÜRT AKADÉMIA ALAPÍTÓ,

2019 ÉV MENEDZSERE ÉLETMŰDÍJ KITÜNTETETT

1971-ben lett vegyészmérnök, 1975-ben doktorált számítógépes üzemirányításból. 1989-ben testvérével vállalkozást alapítottak számítógépes adattárolók javítására. A javítási eljárás testvére szabadalmára épült. 1993-tól a világ legnagyobb számítástechnikai kiállításain új termékkel, az adatmentéssel jelentek meg. Budapesti központtal létrehozták az „Európai Adatmentő Szervízt” 16 európai ország hálózatát kiépítve. A legnagyobb világlapokban sorra jelentek meg tudósítások kiemelkedő sikereikről, például a Nikkei, a Business Week, a Financial Times, a Wall Street Journal, a Science és The Guardian hasábjain. 1998-tól cégük zártkörű részvénytársasággá alakult és kilépett a nemzetközi piacra. 2001-ben a „szeptember 11-i katasztrófa” kárelhárításában vettek részt, melyről a CNN TV tudósított. Segítségüket megköszönte Georg Pataki, New York állam kormányzója és George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok Elnöke is. 2002-ben saját vállalatot hoztak létre Németországban, mely 6 évvel később német „BRAND” lett. 2010 óta jelentős információbiztonsági feladatokat látnak el a Vietnami Köztársaságban. Jelenleg szociális felelősségvállalási tevékenységük fő iránya a hazai oktatás fejlesztése. 1991-ben hozták létre a Kürt Alapítványi Gimnáziumot, 1997-ben alapították a Pannon Egyetemen a „Hátrányos Helyzetű, elsősorban roma származású gyerekek Oktatási Alapítványát (H2O)”, ahol már 100-nál több gyerek kapott államilag elismert oktatásról bizonyítványt. 2009-ben alapították felnőtt oktatási intézményüket, a KÜRT Akadémiát. Az adatmentési technológiájuk 1994-ben elnyerte a hazai „Innovációs Nagydíjat”. 1996-ban Kalmár László díjat kapott, 1998-ban pedig Gábor Dénes Díjat. 2003-ban Széchenyi Díjjal tüntették ki, 2004-ben az Év Üzletemberének választotta az Ernst & Young. 2005-ben az Európai Unió „Info Biztonsági szakértői szervezete” tagjai közé választotta. Cégük 2006-ban bekerült az Európai Unió 500 leggyorsabban fejlődő vállalata közé. Az Európai Unió 2011-ben az „Önkéntesek Díjával” jutalmazta a H2O Alapítványt. 2019-ben a Menedzserszövetség Év Menedzsere Életműdíj Kitüntetettje.

 

PINDROCH FERENC

RESYSTEN CSOPORT TULAJDONOS

Pindroch Ferenc az ezredfordulón induló pályája során bejárta televíziós szakma szinte összes állomását. Volt parlamenti tudósító, riporter és felelős szerkesztő is országos tévécsatornáknál, dolgozott ügyvezetőként és főszerkesztőként a fővárosi helyi médiában, 2011-től pedig hírpolitikai főtanácsadóként vett részt az egyik nagy országos kereskedelmi csatorna hírműsorainak szerkesztésében. 2010 óta több egyetemen is oktatja a televíziós hírszerkesztést a médiaszakos hallgatóknak. 2015. óta vállalkozó. Cégei kezdetben PR, kreatív és PA-megbízásokat teljesítettek elsősorban multinacionális cégeknek. Később kirándulást tett a médiavásárlói piacra is. A Resysten Medical Kft.-nek alapító tulajdonosa. Meggyőződése, hogy már középtávon a tartós higiéniai bevonatok jelentik a fertőtlenítés jövőjét a világjárványok pedig csak gyorsítják ezt a folyamatot. A terület egyik úttörője a magyar Resysten-csoport, amely mind a laborvizsgálatok, mind pedig a referenciák szintjén meggyőző eredményekkel rendelkezik.

 

PISTYUR VERONIKA

BRIDGE BUDAPEST ÜGYVEZETŐ, OKTOGON VENTURES PARTNER

A LogMeIn, a Prezi és a Ustream által alapított non-profit szervezet, a Bridge Budapest társalapítója és ügyvezetője. Dr. Fehér Gyulával 2019-ben befektető céget indított, Oktogon Ventures néven, 8 országban, korai fázisú technológiai cégekbe fektetnek. Eredetileg rendező, kulturális és vizuális antropológus, külügyi szakértő. Korábban saját produkciós irodát és kommunikációs ügynökséget vezetett. Mentorált startupokat a Kitchen Budapestben, a Design Terminál startup programjában, a Magyar Templeton Programban és a Telenor Accelerate Programjában. A Filmművészeti Egyetem oktatója. 2016-ban megkapta a Central European Startup Awards Legbefolyásosabb nő kategóriájának díját. 2019-ben pedig a Forbes beválogatta a Legbefolyásosabb magyar nők listájára.

 

CSAPODY BALÁZS

KISTÜCSÖK ÉTTEREM TULAJDONOS,

PANNON GASZTRONÓMIAI AKADÉMIA ELNÖK

1992-ben nyitotta meg a Kistücsök Éttermet, és kezdte el építeni az egész éves balatoni vendéglátást. Célja a szezonális és regionális alapanyagokon, a helyi borokon, pálinkákon keresztül megmutatni a Balaton csodálatos ízeit. Ízig vérig balatoni, imádja a régióját, a hivatását. Most épül a gasztro hotel az étteremhez, hogy komplett szolgátatást tudjon nyújtani azon bel- és külföldi vendégeknek, akik az ízek szerelmesei. Alapító tagja a Balatoni Körnek, a Stílusos Vidéki Éttermiségnek/SVÉT/, elnöke a Pannon Gasztronómiai Akadémiának, és alelnöke a Magyar Bocuse d'Or Akadémiának. 2010-ben Pro Turismo díjat, 2011-ben a Köztársaság Elnökének díszoklevelét, 2014-ben az Év vendéglőse díjat, 2017-ben Gundel Károly díjat kapott. Étterme folyamatosan ott van a legjobb hazai éttermek listáin, és rengeteg hazai törzsvendégük van.

 

 DR. KISS RÓBERT RICHÁRD

ÚJSÁGÍRÓ, KOMMUNIKÁCIÓS SZAKEMBER, TURISZTIKAI SZAKÍRÓ

Prima Primissima-díjas, Pulitzer-emlékdíjas (alkotóközösség tagjaként), Pro Europa-díjas, Iroko-díjas újságíró, kommunikációs szakember. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója, a JATE és a Corvinus egyetemek vendégelőadója. A világ legszebb szállodái című sorozat öt kötetének szerzője. Könyvet írt a világ legszebb szigeteiről is. Nevéhez fűződik Gyergyószentmiklós turisztikai koncepciójának megalkotása. Az Országimázs- hogyan látják a magyarokat a világban? - tanulmánysorozat, a TOP 50 magyar hotel és több más kiadvány szerzője. Nyelvészeti tárgyú könyvei: Tudományos fokozatát summa cum laude minősítéssel szerezte (nyelvtudományok, magyar nyelvészet) az ELTE doktori iskolájában. Okleveles jogász, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel végzett.

 

PARTI JÁNOS

MARRIOTT BUDAPEST SALES OFFICE ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS

MARKETING IGAZGATÓ

1998 óta foglalkozik Magyarországon szállodai értékesítéssel és marketinggel. Karrierjét a Budapest Marriott Hotel-ben kezdte sales managerként. Az Accor-Pannonia Hotels-nél három, a Danubius Hotels-nél öt, a budapesti Kempinski-nél nyolc évig dolgozott különböző értékesítési és marketing vezetői pozíciókban. Másfél éve tért vissza a Marriott-hoz, jelenleg értékesítési és marketing igazgatóként három budapesti Marriott érdekeltséghez tartozó szálloda (Budapest Marriott Hotel, Courtyard Budapest City Center, Millennium Court Executive Apartments) kereskedelmi irodáját vezeti.

 

ZSENDOVITS ÁBEL

SZIMPLA KERT ÜGYVEZETŐ, RÉSZTULAJDONOS

AZ ÉJSZAKAI VÁROSÉRT EGYESÜLET ELNÖKE

 

DR. BÉKEFI VERONIKA

NUR TRAVEL KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ, 

2019 ÉV NŐI MENEDZSERE KÜLÖNDÍJ KITÜNTETETT

1981-ben Közgazdasági Doktorátusi címet szerzett a Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1991-ben pedig elvégezte a Jogi Egyetemet is. Idegenvezetőként már ekkor is dolgozott. A Volántouristnál a balatoni hálózat igazgatójaként a fizetővendéglátó-szolgálat megszervezője volt. 1989-től a svájci székhelyű NUR Touristic Service, majd 1991-től a NUR GmbH magyarországi képviseletvezetője. A berlini fal lebontása után részt vett a német Neckermann tevékenységének a volt NDK területére történő kiterjesztésében. 1993-ban két kollégájával megalapította a Neckermann Magyarországot, amelynek azóta is az ügyvezető igazgatója. Cégének sikerét abban az alapelvben látja, hogy a vendég igényeinek, kívánságainak és véleményének figyelembevétele azt jelenti, hogy a munkatársak „a vendég cipőjében járjanak”. Vagyis valóban személyre szabott csomagajánlatot adjanak. Ez a siker kellett ahhoz is, hogy anyacégük, a több mint 175 éves Thomas Cook 2019-es csődjét szinte egyedüliként tudták túlélni. Ügyvezetése alatt évente 100 ezer főt közelíti meg az utaslétszám, aminek köszönhetően 2019-ben közel 20 milliárd forintot meghaladó árbevétel mellett közel 1 milliárd forint nyereséggel zárták az évet. És ez teljes biztonságot adott a cégnek, miután a Thomas Cook csődöt jelentett. Ezután tevékenyen részt vett a cég átvételében, miután az osztrák Neckermann tulajdonában lévő magyar vállalatot az osztrák cég felszámoló ügyvédi irodája értékesítette. Jelenleg a menedzsment másik tagjával együtt tulajdonosként vezetik tovább a céget. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a Menedzserek Országos Szövetsége és korábban a Magyar Sí Szövetség elnökségi tagja. Támogatta a „Virtuózok” sikerét, sportban elsősorban a női kézilabda mellett tette le voksát, és részt vesz több jótékonysági szervezet munkájában is. Tudásával és tevékenységével jelentősen hozzájárul a szakmai képzés átalakításához és színvonalának emeléséhez. Az elmúlt 7 évben mindig beválasztják a TOP50-be, a turizmus 50 legbefolyásosabb szereplői közé. 2004-ben PRO Tourismo díjban részesült.

 

GANCZER GÁBOR

HUNGEXPO ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ, MAGYARORSZÁGI RENDEZVÉNYSZERVEZŐK ÉS - SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE

1991-ben kezdődő pályafutását már kezdetektől a turizmus, a vendéglátás iránti elkötelezettség határozta meg. Végigjárta a szakma „szamárlétráját”: londiner volt a Penta Hotelben, majd értékesítési vezetővé vált a Mercure Budapest Buda szállodában, később a Novotel Budapest Centrum igazgatóhelyettese lett, innen került át az Ibis Budapest Centrum szállodába, mint szállodaigazgató. Ezután a 2000 fős kongresszusi kapacitással bíró Novotel Budapest Congress & World Trade Center értékesítési és marketing igazgató pozíciója következett, ami egyben a kongresszusi üzletág teljeskörű vezetését is jelentette. 2007-től társtulajdonosa a szállodák üzemeltetésével foglalkozó Accent Hotel Managementnek. 2009-ben vette át a nagy múltú Hungexpo vezetését, számos új kiállítás megrendezése mellett olyan rendezvényeket sikerült Budapestre hoznia, mint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kongresszusa, az ENSZ mellett működő Nemzetközi Távközlési Egyesült (ITU) éves összejövetele, vagy a világ legjelentősebb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője. Az elmúlt évtizedben folyamatosan nőtt a kiállító cégek, látogatók száma, tavaly pedig megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja, amelynek keretében teljesen megújul a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ. Mindemellett 10 éve a Magyar Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének elnöke,  tagja a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnökségének, a főváros kereskedelmi és turisztikai életében betöltött innovatív vezetői szerepének elismeréseként Budapestért díjat kapott.

 

ÉRCZFALVI ANDRÁS

TREND FM SZERKESZTŐ -  MŰSORVEZETŐ 

A Trend FM szerkesztő-műsorvezetője. Az ELTÉ-n szerzett tanári diplomát, később megszerezte az újságírói végzettséget is. Dolgozott a Kossuth és Petőfi rádióban és az első kereskedelmi csatornán a Danubiuson is. A rádiós munka mellett kommunikációs tréningeket vezet és oktat .

 

KÁDÁR TAMÁS

SZIGET KULTURÁLIS MENEDZSER IRODA ZRT. CÉGVEZETŐ

1975-ben született Budapesten, rövid németországi kitérő után az Eötvös József Gimnáziumban érettségizett, majd újságíró/kommunikáció szakon diplomázott a Kodolányi János Főiskolán. Már főiskolai tanulmányai alatt dolgozott a Vörösmarty rádiónak. 19 évesen kezdett dolgozni reklámértékesítőként a Radio Bridge-nél, majd két évre rá megalapította a Berg Média Budapest médiaügynökséget, ami a 2000-es években a legnagyobb hazai tulajdonú médiaügynökséggé nőtt fel. Társalapítója az EstFM-nek, később többségi tulajdonosa az ebből lett radiocafé 98.6 adónak, ami meghatározó szereplője és innovátora volt a budapesti rádiós piacnak. A rádió eladása után az Est Média ügyvezetője, ahol a portfolió felépítése során részt vesz a NeoFm elindításában. 2002 és 2006 között tagja volt az Edison Networknek, majd 2003 és 2009 között, illetve 2014 óta a Magyar Reklámszövetség ügyvezetésének és elnökségének tagja. 2011-től pedig a Sziget cégvezetőjeként tevékenykedik.

 

DALE A. MARTIN

SIEMENS ZRT. ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓ

Pályáját Bécsben, az AWT International Trade and Finance Corporation-nél kezdte a magyar piacért felelős regionális vezetőként, majd ügyvezető-helyettesként dolgozott az AWT Services hongkongi kirendeltségénél. A Siemenshez 1991-ben csatlakozott és lett a vállalat magyarországi távközlési üzletágának gazdasági vezetője. 1995-től a Siemens Rt. gazdasági igazgatója volt, majd 1997 végétől ezzel párhuzamosan a Magyar Kábel Művek Rt.-nél is gazdasági igazgatói pozíciót töltött be. 2000 és 2003 között a Siemens japán, majd a szlovák leányvállalatánál dolgozott CFO pozícióban. Magyarországra 2010-ben tért vissza, mint a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2013 és 2019 között a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke volt. A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítése és a magyar gazdaság fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért 2015-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki, 2020-ban pedig személyes aktív közreműködéséért HIPA partnerségi díjjal jutalmazták. Elkötelezett az oktatás, az innováció és a fenntarthatóság mellett. Kezdeményezésére indult el a Siemens közép- és felsőfokú duális szakképzése, és a vállalatnál jelenleg is látható 25 éves a zöld tetők.

 

DR. FÁBIÁN ÁGNES

HENKEL MAGYARORSZÁG KFT. ÜGYVEZETŐ

Szakmai munkámat az igényesség, eredményesség, célorientáltság, csapat munka, mások tisztelete és támogatása jellemzi. Pályafutásom 1990-ben a Biogal Gyógyszergyár Hélia kozmetikai divízió értékesítési területén kezdődött. Ezt követően területi értékesítési menedzserként dolgoztam két éven át a Maybeline-nél. A Loctite Magyarország értékesítési területét erősítettem, amikor a Henkel felvásárolta a vállalatot. 1996 óta vagyok tagja a Henkel Magyarország Kft. sikeres csapatának. 24 éves Henkel-es pályafutásom alatt a ranglétra több fokát bejárva, 9 évet nemzetközi munkakörben is eltöltve, folyamatosan lehetőséget kaptam szakmai tudásom és vezetői képességeim fejlesztésére és kibontakoztatására. 2011-től töltöm be a Henkel Magyarország ügyvezetői posztját.Tagságok:

Joint Venture Szövetség – elnökségi tag

Márkaszövetség – elnök

Német-Magyar Ipari és kereskedelmi Kamara – elnökségi tag

Andrássy Egyetem – felügyelő bizottsági tag

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) - elnökségi tag

Egyenlítő alapítvány - tag

TopWomanager Club – női felső vezetők klubtag

Deutscher Wirtschaftsclub - tag

 

KEREKES PÉTER

COCA-COLA MAGYARORSZÁG KFT. ÜGYVEZETŐ

Több mint két évtizedes marketing- és vállalatvezetői pályafutását az Unilevernél kezdte, ezután a Dreher Sörgyárak Zrt.-nél dolgozott, majd visszatért az Unileverhez, ahol regionális márkamenedzserként, később európai innovációs vezetővé nevezték ki. Később az Unilever Magyarország háztartási vegyiáru kategóriamenedzsere és a regionális innovációs központ marketingvezetője lett. Ezután a magyar és román piacért felelős marketingigazgatóként csatlakozott a Reckitt Benckiserhez, onnan a Dreher Sörgyárak Zrt.-hez tért vissza, immár marketingigazgatóként. 2012-től a SABMiller/AB-Inbev csoporthoz tartozó Compañia Cervecera de Canarias marketing- és trademarketing-igazgatójaként a Kanári-szigeteken dolgozott. 2017-ben tért haza Magyarországra, az Experience TEN Kft. online marketingügynökség társtulajdonosaként és üzletfejlesztési igazgatójaként. 2018 vége óta tölti be jelenlegi pozícióját a Coca-Cola vállalatnál.

 

DR. TÁLOS PÉTER

CLOUD NETWORK TECHNOLOGY KFT. ALELNÖK, ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ

MENEDZSERSZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI TAG

1971-ben született, tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi karán végezte. 2003 óta dolgozik a Foxconn csoportnál, ahol különböző  - vezetői - pozíciókat töltött be. 2004 márciusáig a Foxconn WLBG Americas regionális business controllere és vezérigazgató-helyettese. 2004 április óta dolgozik a Foxconn magyarországi leányvállalatainál, 2007 december óta ügyvezetője a PCE Paragon Solutions Kft.-nek, 2013-tól az FIH Europe Kft.-nek, 2017-től pedig a Cloud Network technology Kft.-nek. 2018 júliusától a Foxconn magyarországi operációért felelős alelnöke. 2011 és 2014 között ellátta a lengyelországi leányvállalat – a PCE Paragon Invest Sp. z o. o. ügyvezetői feladatait is. Részt vett a cégcsoport európai akvizícióinak lebonyolításában, két esetben képviselte a csoportot az európai bizottsági versenyhatósági eljárás során. Vezetése alatt a vállalat eddig minden évben nyereséges volt és megőrizte helyét az ország 25 legnagyobb árbevételű cégei között. A Foxconn csoportot megelőzően a finn Eimo vállalatcsoport magyar leányvállalatának controllere, majd a vállalatcsoport ázsiai adminisztrációjáért (pénzügy, HR, IT stb.) felelős igazgatója volt hong kong-I székhellyel. 2015-től a Joint Venture Szövetség elnöke és a Menedzserek Országos Szövetsége elnökségi tagja. 2008-tól a Karsai Holding Felügyelőbizottságának tagja. A Grundfos-Tatabánya Kézilabda Egyesület elnökségi tagja. 2000 és 2002 között a Szolnoki Főiskola óraadó tanára.

 

DR. BECK GYÖRGY

NEUMANN JÁNOS SZÁMÍTÓGÉP- TUDOMÁNYI TÁRSASÁG ELNÖKE,

2016 ÉV MENEDZSERE ÉLETMŰDÍJ KITÜNTETETT

1978-ban végez matematikusként a szegedi József Attila Tudományegyetemen és 1982-ben szerez matematikai doktori címet. 1990-ben egyik megalapítója az amerikai Digital Equipment Corporation magyar leányvállalatának és 1994-ben nevezik ki a Digital Magyarország vezérigazgatójává. Közreműködésének köszönhetően a Digital magyar egyetemekkel együttműködésben olyan központi kutatás-fejlesztési projekteket helyez Magyarországra, amelyeket korábban a cég kizárólag az Egyesült Államokban folytatott. A Digital cég Compaq által történő felvásárlása után 1998 júliusában ő lesz a Compaq magyarországi vezetője. 2000 nyarától magyarországi megbízatása megtartása mellett a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák Compaq leányvállalatokat magába foglaló közép-kelet európai ország csoport vezérigazgatói feladatait is ellátja. A HP és a Compaq 2002-es egyesülése után a HP Magyarország vezérigazgatója. Vezetése alatt a HP vezető informatikai vállalatként meghatározó gazdasági tényezővé válik Magyarországon, minden érdemi termék és szolgáltatás szegmensben piacvezető. 2007 januárjában jelentős váltás következik be dr. Beck György karrierjében. Csatlakozik a világ vezető mobil távközlési vállalatához, a Vodafone-hoz, ahol a magyar leányvállalat vezérigazgatói feladatát látja el és 2011-től 2019-ig a Vodafone Magyarország elnökként folytatja munkáját a cégnél. 2018-től a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnökeként folytatja munkáját.

 

CZIMBALMOS LEVENTE

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJÁNAK SZAKMAI VEZETŐJE,

MKIK INFORMATIKAI KOLLÉGIUMNAK TITKÁRA

Tapasztalatait elsősorban az EU-s támogatások rendszerében szerezte. Szakmai életútja mindhárom programozási időszakon átível, érintette mind a Nemzeti Fejlesztési Terv I., ÚMFT, ÚSZT, majd Széchenyi2020 programokat, közreműködött környezetfejlesztési, energetikai, településfejlesztési és idegenforgalmi projektekben. 2008 óta elektronikus közigazgatásfejlesztéssel, 2015 óta gazdaságfejlesztéssel, kkv informatikával is foglalkozik. A szakmai pályafutása során előkészítéssel, projektvezetéssel, vagy minőségbiztosítással érintett projektek összértéke meghaladja a 30 Mrd forintot. 2015-2017 között a Modern Vállalkozások Programjának operatív vezetője, majd mai napig szakmai vezetője. 2019-től pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiumának titkára.

 

RASZTOVITS DÁVID

DIGITÁLIS TURIZMUS ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ

1990-ben született Budapesten. Tanulmányait a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakgimnázi- umban, valamint az IBS Üzleti Főiskolán, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetem végezte, előbbiben előadó- ként is tevékenykedett. Fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik üzletfejlesztés és digitalizáció szakterületen, különösképpen a digitális turizmus piacaira szakosodva. 21 évesen alapította első vállalkozását, melyet egy szállodaipari beruházás követett. A Bubbles önkiszolgáló mosodalánc alapítójával, Megyeri Gáborral 2014-ben megalapította a Lol Boutique Hostelt, melyet 2016-ban a legjobb budapesti design hostelnek választottak. A Lol Boutique Hostel 2018-ban egy 2.2 millió eurós exit keretein belül magyar befektetők számára értékesítésre került. Élete több szálon párhuzamosan futott 2014 és 2017 között, mely időszakban élt és dolgozott New Yorkban, Szingapúrban, Jakartában és a kanadai Vancouver városában. Több külföldi cégnél töltött be ebben az időszakban üzletfejlesztési vezetői szerepkört, majd 2017-ben haza- tért és megalapította a Digitális Turizmus Zrt.-t. Szakmai munkássága mellett több területen is privát befektetőként jelent meg, valamint 2016 és 2019 között nemzetközi piackutatást végzett a világ 31 országának 46 városában, vizsgálva az adott lokáció digitális infrastruktúráját és a turizmus fogadó oldali ökoszisztémáit. Jelenleg több pozíciót is betölt, vezet és tanácsad: A Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója, a digitális turizmus úttörőjeként tartják számon. Több, mint 600 oldal szakmai publikáció fűződik a nevéhez, mely mellett saját rádió műsorának, a Turizmus Világának második évadját péntek délutánonként heti rendszerességgel sugározza a 94.2 Trend Fm. Céges elfoglaltsága mellett a 2017. decembere óta a FIVOSZ Turizmus Bizottságának elnöke. Kiemelt feladatának tartja a fiatal vállalkozói közösség előnyeinek megismertetését a már aktív, vagy csak ambíciókkal rendelkező fiatal vállalkozókkal. Tanácsokkal és előadásokkal igyekszik segíteni munkájukat. 2018-ban a Magyar Mentőkutyások Szervezetek Országos Szövetsége tiszteletbeli nagykövetté választja. Jelenleg is aktívan dolgozik a turizmus szektor digitális érettségének fejlesztésén, valamint a diszruptív technológiákban rejlő quick-win lehetőségek reális megvalósítási formáit vizsgálja.

RD_edited.jpg
 

DR. SOLYMÁR KÁROLY BALÁZS

INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM DIGITALIZÁCIÓÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR

2013 júliusától helyettes államtitkárként szakmai felügyeletet lát el az infokommunikációs szektort érintő szabályozási, gazdasági- és komplex fejlesztések felett. Tanulmányait a Bibó István Szakkollégium tagjaként az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogász hallgatóként végezte. 2003-ban „summa cum laude” jogi diplomát, 2010-ben pedig jogi szakvizsgát szerzett. Pályafutása során az államigazgatás különböző szintjein fejtett ki szakmai tevékenységet az infokommunikációs szektor fejlesztése érdekében. Pályafutása elején dolgozott az Informatikai és Hírközlési, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban is, ennek köszönhetően több mint egy évtizedes tapasztalatot szerzett az infokommunikációs szektort érintő kérdésekben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkáraként az állami infokommunikációs terület újra alkotása, konszolidációja az innovatív digitális szolgáltatások kialakítása, az elektronikus közigazgatás kialakítása irányításával újult meg. Szakmai felügyelete mellett a digitális gazdaság, a hazai információs társadalom fejlesztése, illetve a digitális infrastruktúra-fejlesztése, az iparpolitika végrehajtása mellett az 5G bevezetése is megvalósult. 

 

ERDEI RÓBERT

RAABERLOG NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI KFT. KERESKEDELMI IGAZGATÓ

Erdei Róbert a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán végzett Közlekedési szakon. Két és fél évig a BKV-nál rendszermérnökként számos informatikai fejlesztési projektben vett részt. Eközben másoddiplomát szerzett a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem Ipar szakán. Szakmai irányváltást követően, 1990-ben csatlakozott a GySEV Szállítmányozási Igazgatóságaként létrejött Raaberspedhez, ahol tengerentúli konténeres szállítmányozással kezdett el foglalkozni. Azóta is ez a terület áll szakmai aktivitása fókuszában. Emellett 1992-től a Raaberfreight, majd később a Raaberlog információs technológiai fejlesztéseit is irányítja. A Raaberlog Kft. tartósan a legnagyobb és legsikeresebb magyar tulajdonban lévő vállalkozás magyarországi konténeres hajózási piacon. Különböző vezetői pozíciókat követően jelenleg a Raaberlog Kft. Kereskedelmi igazgatója. Aktív szereplője a Raaberlog csoport konténeres szakmai befektetéseinek.

 

ERDÉLYI BARNA

WABERER'S INTERNATIONAL NYRT. VEZÉRIGAZGATÓ

A Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után szakmai pályafutását tanácsadóként kezdte az IFUA Horváth&Partners Kft-nél. A Waberer’s-hez való csatlakozása előtt egyebek mellett a MÁV csoportnál és a PWC-nél dolgozott. Karrierjét 7 évvel ezelőtt a Waberer’s-nél folytatta, ahol 2014-ben a Társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, 2017-ben az Igazgatóság tagja lett. A Waberer’s-nél eltöltött időszak alatt számos kihívással kellett szembenéznie, sokrétű tapasztalatra tett szert, megtanult alkalmazkodni a legkülönbözőbb helyzetekhez. Mindezek eredményeként 2020. március 23-án a Társaság vezérigazgatójának nevezték ki.

 

KOVÁCS MARCELL

MASPED LOGISZTIKA KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ

A győri főiskolán közgazdász, nemzetközi szállítmányozóként, majd a pécsi egyetemen pénzügyi szakirányú közgazdászként folytatta tanulmányait. Az osztrák tulajdonú Lagermax Spedíciónál kezdte pályafutását. 2000. augusztusában csatlakozott MASPED csapatához. Az elmúlt 20 évben a MASPED Csoportban a logisztikai szolgáltató üzletág szakmai vezetőjeként meghatározó szerepet tölt be a társaság fejlődésében, az ügyfélkör magas szintű logisztikai kiszolgálásában. Személyes meggyőződése szerint a legfontosabb „erőforrás“ az Ember, ennek szellemében örömmel mentorálja, fejleszti a munkatársait. Nagy hangsúlyt fektet a logisztikai folyamatok tervezésére, irányítására, innovatív logisztikai megoldások bevezetésére. 2005-ben a Magyar Szállítmányozók Szövetsége, Termék és Logisztika Díjban részesítette, 2017-ben pedig a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Az év logisztikai menedzsere címmel ismerte el szakmai munkáját.   

 

LAJKÓ FERENC

DIGILOG CONSULTING, ALAPÍTÓ-TULAJDONOS, ÜGYVEZETŐ,

IPARÁGI SZAKÉRTŐ

Felsőfokú tanulmányai után rögtön a Hungarocamionnál, a Waberer’s International Nyílt Részvénytársaság elődjénél kezdett dolgozni, ahol elkezdődött töretlen, két évtizedes szakmai előmenetele melynek csúcspontján 2016 júliusától átvette a teljes cégcsoport irányítását.

2017-ben vezetése alatt a Waberer’s International Nyílt Részvénytársaság a sikeres részvénykibocsájtás után, a hatodik legnagyobb listázott cégként belépett a Budapesti Értéktőzsdére. Ugyanebben az évben, 20 évvel azután, hogy kereskedő pozícióban elkezdte munkáját a cég jogelődjénél, a cégcsoport igazgatóságának tagja lett. Többek között közreműködésének köszönhetően, mára a Waberer’s a komplett rakományok nemzetközi fuvarozásának dinamikusan növekvő piacvezető vállalata a saját flottával szolgátatást nyújtó cégek szegmensében, és a legnagyobb logisztikai szolgáltató Magyarországon. A cégcsoport éves árbevétele meghaladja a 640 millió eurót. A munkavállalók száma 7600 fő, több mint 4000 kamion, 470 millió kilométert tesz meg behálózva Európát. 2019. február 1-el elhagyja a Waberer’s-t, de a zökkenőmentes vezetőváltás érdekében az elkövetkező 6 hónapban továbbra is a vállalat rendelkezésére áll. 2019. szeptember 1-el elindítja nemzetközi tanácsadó cégét, amelyben célja, hogy tudásának és több, mint 20 éves tapasztalatának megosztásával támogassa a fejlődni kívánó cégek tulajdonosait és csúcs vezetőit. A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig válság menedzselési tanácsokkal segíti partnereit, hogy kezelni tudják a járvány okozta gazdasági hatásokat.A Menedzserszövetség 2017 Év Menedzsere Díj kitüntetettje.

 

BÁBEL GABRIELLA

MICROSOFT NAGYVÁLLALATI IGAZGATÓ

Az ország első informatikus mérnökeként diplomázott, azóta az informatikában és a telekommunikációban építi a karrierjét. Az Ericsson Key Account General Manager pozícióból 2001-ben csatlakozott a Microsoft Magyarországhoz, ahol különböző kereskedelmi vezetői illetve regionális munkakörben is dolgozott. Középvállalati Üzletág Vezetőként kezdte, volt Telekommunikációs Iparág vezető, Kelet-Európában Telekommunikációs cégek Kereskedelmi Igazgatója, majd Lakossági Üzletág Igazgató itthon, 2016-tól pedig Nagyvállalati Igazgató. Kiemelkedő világszintű elismeréseket kapott az eredményeiért és a vezetői munkájáért: 2015-ben Polaris Award for Manager Excellence, 2014-ben pedig a legnívósabb céges kitüntetésben részesült, Platinum Klub tagságot érdemelt ki a cég amerikai felsővezetésétől. 2019-ben a Gold Club Circle of Excellence díjazottja.

 

DR. FEHÉR GYULA

OKTOGON VENTURES PARTNER USTREAM ALAPÍTÓ, 

2018 ÉV FIATAL MENEDZSER DÍJ KITÜNTETETT

Fehér Gyula egyetemi tanulmányai befejezése után egy internetes szolgáltatásokat nyújtó vállalkozást alapított, melynek keretein belül megalkotta - többek között - a googlerankings.com-ot. A Ustreamet korábbi ügyfeleivel 2007-ben alapította. A cég budapesti R&D központjában a fejlesztést és a globális technológiai stratégiát irányította, vezetésével született meg - többek között – a Ustream Content Delivery Network, a Ustream Media Server, és a Ustream TCP Congestion Control Algorithm. Az élő, internetes videóközvetítések piacán vezető vállalkozása 2016 januárjában csatlakozott az IBM Cloud Video Unit-hoz. Egyik alapítója a Bridge Budapestnek, az alapítók célja, hogy tapasztalatukkal és a programmal segítsenek a lehetőségek kiaknázásában, tehetségek támogatásában, hogy saját példájukból merítve Magyarországról világsikert építhessenek. Olyan eszközöket fejlesztenek, amelyek révén a fiatalok gyorsabban férhetnek hozzá az új lehetőségekhez, képesek lehetnek befolyásolni jövőjük alakulását. 2017-ben befektetőként is bemutatkozik: A Budapesten indított Konetik nevű, flottamenedzsmentet egyszerűvé tévő startup legújabb finanszírozási körének egyik résztvevője. A cég már Berlinben dolgozik, közel egymillió euróval a számláján folytathatja a fejlesztést, jelenleg 100 cég igényeit szolgálja ki 12 fős csapattal. 2019. március végéig az IBM Cloud Video fejlesztési és operációs igazgatója és az IBM Budapest Lab vezetője. 2019 áprilisában Pistyur Verával, a Bridge Budapest vezetőjével elindítja közös befektetőcégüket, Oktogon Ventures néven. Magyar, régiós és amerikai sikersztorik arcait – és pénzét – csábították magukhoz társtulajdonosnak. Összesen 20 millió euróból támogatják befektetéssel a régió startupjait. Az RTL Klub Cápák között című műsorában a harmadik évadot kezdi ebben az évben. A Menedzserszövetség 2018 Év Fiatal Menedzsere.

GALAMBOS MÁRTON

FORBES MAGAZIN FŐSZERKESZTŐ

Galambos Márton 2013, a lap indulása óta a Forbes magazin főszerkesztője. Korábban dolgozott a Kreatívnál, a Figyelőnél és az Origónál. A Forbes Magyarországon 17 ezres átlagos példányszámban jelenik meg, a forbes.hu-nak havonta több mint 600 000 látogatója van. A márkához tartozó eseményekre évente ezrek látogatnak el és az elmúlt évek növekedésének eredményeként a kiadóhoz tartozik a MesterAkadémia.hu online videós oktatási oldal és a Barecz&Conrad könyvkiadó is. 

 
 

VÁRKONYI VIKTOR

NEMETSCHEK GROUP DESIGN DIVÍZIÓÉRT FELELŐS IGAZGATÓSÁGI TAG, 

2019 ÉV MENEDZSERE DÍJ KITÜNTETETT

1992-ben a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán, informatika szakon szerez diplomát. Még ugyanebben az évben felvételt nyer a Graphisoft programozói csapatába, majd 2000-től Ő lesz a cég Fejlesztési igazgatója. 2002-től a Graphisoft felsővezetésének tagja, és a termékfejlesztésért felelős elnökhelyettese, 2005-től pedig a termékfejlesztés mellett a termék menedzsmentért felelős elnökhelyettes is. 2009-ben Executive MBA-t szerez az amerikai Purdue Egyetemen. 2009-ben a Graphisoft Vezérigazgatójának választják, amely ekkor már 2 éve a világ vezető építőipari szoftvercégeit összefogó Nemetschek cégcsoport tagja. Irányítása alatt a Graphisoft a 16 céget átfogó cégcsoport legdinamikusabban fejlődő vállalatává válik. A Graphisoft vezérigazgatói pozícióját 2019. február végéig tölti be. Tízéves vezérigazgatói hivatali ideje alatt a Graphisoftot ténylegesen globális céggé formálja. 2013-ban bekerül a Nemetschek Group 4 fős Executive Boardjának tagjai közé. Feladata, a Graphisoft vezérigazgatói posztjának megtartása mellett, az anyavállalat pénzügyi holdingból stratégiai holdinggá formálásának elindítása. 5 év alatt a cégcsoport bevétele a 2,5-szeresére, a részvényárfolyam a 8-szorosára nőtt. Jelenleg a 8Mrd EUR tőzsdei kapitalizációjú Nemetschek Group legnagyobb piaci szegmensének, a cégcsoport bevételeinek 60%-áért felelős vezetője. A Menedzserszövetség 2019 Év Menedzsere Díjának kitüntetettje.

 

ERDÉLYI PÉTER

MAGYAR GÉPJÁRMŰIMPORTŐRÖK EGYESÜLETE ÜGYVEZETŐ ELNÖK

Mezőgazdasági gépészmérnök és közgazdász. Két felnőtt lánya van, angol és német idegen nyelven beszél. Karrierjét géptervezőként kezdte, majd Herceghalmon felépitette és vezette egy korszerű szervizüzem tevékenységét. Később hat évet dolgozott Németországban, egy hamburgi cégnél mezőgazdasági növényvédelmi alkalmazástechnika területen. Hazatérte után saját vállalkozásban mezőgép értékesités és szerviz tevékenységet végzett, majd felvette tevékenységi körébe a Nissan gépjárművek képviseletét Győrben. 1995 és 2007 között a Sumitomo Corp. leányvállalat Summit elnevezésű csoportját vezette, amely a Nissan vezérképviselet mellett kis- és nagykereskedelmi finanszirozással, biztositással, valamint két budapesti telephelyen új Nissan és használt gépjármű értékesitéssel foglalkozott. Ez után a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete társelnöke, majd ügyvezető elnöke lett.

 

PESTI TÍMEA

LEASEPLAN HUNGÁRIA ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ,

2017 VOLKSWAGEN KÉK INNOVÁCIÓS KÜLÖNDÍJ KITÜNTETETT

Közgazdászként diplomázott, majd 2000-ben MBA diplomát szerzett a brit Open University-n. Első munkahelye a gyógyszeriparban volt. A Ciba Geigy controlling osztályán kezdett, majd 6 és fél év után a már Novatris-á alakult vállalat kereskedelmi igazgatói pozíciójával váltott. Megkeresésre 1999-ben elvállalta a stockholmi tőzsdén jegyzett HL Display ügyvezetői pozícióját. Az instore marketing kommunikációval foglalkozó céget 23 milliós forgalommal vette át és néhány év leforgása után meghaladták az 1 milliárdos árbevételt, valamint a cégcsoport 24 országból a második legprofitábilisabb vállalataként szerepeltek. A magyar vállalat vezetése mellett 2001-ben felkérték a román leányvállalat megalapítására, felépítésére, melynek 3 évig volt felelőse, jogi képviselője. 2006 és 2008 között a közép kelet európai régió 5 ország felelős vezetője lett megtartván a magyar ügyvezetői tisztet is. Ezen időszak alatt mind az 5 ország felzárkózott és teljesítette a növekedési és profit elvárásokat. 2004-ben alapító tagja alelnöke lett az amerikai központú Point of Purchase Advertising International nonprofit magyar szervezetének, majd 2007 és 2009 között az elnöki posztot töltötte be, melyről önként mondott le harmadik gyermeke születésekor. A szülési szabadság után iparágat váltott és 2011 elején a holland központú LeasePlan Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója lett. Ugyanebben az évben az angol Huthwaite minősített trénere lett és részt vett a cégcsoport 32 országot érintő nagyon sikeres kereskedelmi tréning programjának kialakításában, oktatásában. 2017 áprilisától a Zrt. vezérigazgatója. A vállalat globális piacvezető az operatív lízing, flottakezelés piacán. A 80 fős magyar leányvállalat közel 12500 gépjárművet, 45 milliárd forint értékű portfóliót kezel 20% körüli piaci részesedéssel. 2017-ben a volumen és a profit növekedés mellett az e-mobiliás is a vállalat stratégiai eleme lett, és nagy lendülettel el is indultak ezen az új és izgalmas úton. A Menedzserszövetség és a Volkswagen Kék Innovációs Különdíjának kitüntetettje 2017-ben. Jelenleg az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Magyar Lízingszövetség és a Magyar Elektromobilitás Szövetség Elnökségi tagja, valamint a Csodalámpa Alapítvány jótékonysági nagykövete.

 

RATATICS PÉTER

MOL MAGYARORSZÁG ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA, MOL-CSOPORT FOGYASZTÓI SZOLGÁLTATÁSOKÉRT FELELŐS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA,

2019 ÉV FIATAL MENEDZSERE DÍJ KITÜNTETETT

Ratatics Péter a budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 2006-ban. Péter 2007-ben csatlakozott a MOL-csoporthoz, és ez idő alatt számos vezetői pozíciót töltött be, többek között a Csoportszintű Társasági Támogatás Igazgatói szerepet, mely során felelős volt a Csoportszintű Beszerzés, HR és Társasági Kommunikáció működéséért. 2012-től az FGSZ Zrt. Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese. A szakember 2016-tól a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások operatív igazgatójaként folytatta pályafutását a vállalatnál. Pétert 2018. február 15-től a Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatójává nevezték ki, és ezzel egyidőben az Ügyvezető Testület tagjává vált. 2018 júliusától Ratatics Pétert nevezték ki a MOL teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatójának (Chief Operating Officer). A szakember emellett továbbra is ellátja a MOL-csoportnál betöltött Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatói pozícióval járó feladatait. 2018 júliusától elnöke a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), a hazai üzemanyag értékesítés legjelentősebb szereplőit, valamint a vezető kenőanyag forgalmazókat tömörítő szervezetnek. Ratatics Pétert a Magyar Telekom közgyűlésén 2019. április 9-én az Igazgatóság tagjának választották.

 

DR. SZÁSZI ISTVÁN 

ROBERT BOSCH KFT. A BUDAPESTI FEJLESZTÉSI KÖZPONT VEZETŐJE

Dr. Szászi István a középiskolai tanulmányai befejezése után, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 1997-ben járműmérnöki diplomát szerzett, majd 2004-ban PhD fokozatot a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányításának területén. Ebben az évben csatlakozott a Robert Bosch Kft.-hez, ahol projektmérnökként kezdte a pályafutását. Dr. Szászi István 8 évet töltött a németországi anyavállalatnál vezetői pozíciókban és 2019 áprilisától a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ működéséért felel.

 

IFJ. CHIKÁN ATTILA

ALTEO NYRT. VEZÉRIGAZGATÓ, BCSDH ELNÖK, 

2019 ÉV KÉK INNOVÁCIÓS KÜLÖNDÍJ KITÜNTETETT

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. 2008-as megalapítása óta a vállalat vezérigazgatója. Vezetése alatt az ALTEO Magyarország egyik vezető energetikai vállalatává nőtte ki magát. Ezt megelőzően különböző pénzügyi és befektetési pozíciókban dolgozott. Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek, illetve 2018. decemberétől az AutoWallis Nyrt. Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét is betölti. 2019-től a világ egyik legnagyobb és legrégebb óta működő gyermekjóléti szervezet hazai képviselőjének, az UNICEF Magyarországnak a Felügyelőbizottsági tagja. A szakember a fenntarthatóság aktív véleményvezéreként blogot vezet, Chikansplanet néven és aktív médiaszereplő a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos témákban. A Menedzserszövetség és a Volkswagen 2019 év Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje.

 

KAPITÁNY ISTVÁN

SHELL INTERNATIONAL PETROLEUM COMPANY, LONDON, GLOBÁLIS EXECUTIVE ALELNÖK,

MENEDZSERSZÖVETSÉG ELNÖKE, 

2018 ÉV MENEDZSERE DÍJ KITÜNTETETT

Karrierje több mint 30 éve indult a Royal Dutch Shell multinacionális olajvállalatnál. Magyarországról induló karrierje, londoni és dél-afrikai tapasztalatokat követően teljesedett ki, közép-kelet-európai kiskereskedelmi üzletág igazgatóként, majd a Shell Hungary elnök-vezérigazgatójaként. Ez idő alatt a Magyar Olaj Egyesület alelnöke és a Hungarian Business Leaders Fórum elnöke. Ezen időszakot követően indul be nemzetközi vezetői karrierje, a Shell kiskereskedelmi üzletágának ügyvezető igazgatója Németország, Ausztria és Svájc területén, majd Közép-, Dél-, és Kelet-Európa alelnöki pozícióját tölti be. Ezt követően Európa kiskereskedelmi üzletágának elnöke, majd Észak- és Latin-Amerikáért felelős elnök Houstonban és egyben a Pennzoil Quaker State vállalat elnöke. A Shell Retail Business vezetése mellett Ő Európa és Afrika Shell üzemanyagok, kenőanyagok és olajfinomító üzletágának igazgatója, a német Shell Vállalatok Felügyelő Bizottságának elnöke és az egyik legnagyobb Brazil Energia Vállalat igazgató tanácsának tagja. A Menedzserek Országos Szövetségének 2018 Év Menedzsere Díj kitüntetettje, 2020 márciustól a Menedzserszövetség elnöke.

 

KISS ATTILA

E.ON HUNGÁRIA ZRT. ELNÖK, VEZÉRIGAZGATÓ,

ELMŰ-ÉMÁSZ TÁRSASÁGCSOPORT IGAZGATÓSÁG ELNÖKE

Kiss Attila több, mint 20 éve csatlakozott az E.ON Csoporthoz, és azóta számos vezetői posztot töltött be mind Magyarországon, mind Németországban. 2004 és 2006 között a 74%-ban E.ON tulajdonú Energo-Holding Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2007 és 2008 között az E.ON Energie AG-nél (München) közép-kelet-európai eszközmenedzsment és regulációs vezetőként, 2008 és 2009 között Magyarországért felelős igazgatóként dolgozott. 2009-ben az E.ON Hungária Zrt. energia kontrolling és optimalizációs igazgatójának nevezték ki, majd 2011-től az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatói feladatokért volt felelős 3 évig. 2014-ben az E.ON Hungária csoport DSO vállalatokért felelős vezérigazgatójává nevezték ki. 2015 óta az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja, 2018 óta az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2020 április 1. óta egyben az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke. Felsőfokú tanulmányait Szolnokon, a Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte. Továbbá a Buckinghamshire Chilterns University hallgatójaként 2002-ben harmadik diplomáját is megszerezte.

 

PÁNCZÉL ANDREA

WHITE PAPER CONSULTING KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ,

WOMEN IN ENERGY ELNÖK, TÁRSALAPÍTÓ

Karrierjét televíziós újságíróként kezdte, dolgozott a német ARD közszolgálati televíziónál műsorvezetőként, riporterként, majd 10 évig a TV2 munkatársa volt, ahol 2008-ban hírigazgatóként fejezte be televíziós pályafutását. Az energetika területén 10 éve dolgozó szakember a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója volt majd a francia tulajdonú GDF Suez ( ENGIE ) kommunikációs, PA, PR csapatát vezette. 2015-ben megalapította tanácsadó cégét, a White Paper Consultingot és 2016-ban megszervezte a közép-kelet-európai régió legjelentősebb energetikai konferenciáját, a Budapest Energy Summit-ot, majd egy évre rá a Budapest LNG Summit-ot. 2017-ben 9 társával együtt megalapította a Women in Energy Egyesületet, amelynek azóta is az elnöke. 2020-ban tanácsadó cége létrehozta a CEENERGYNEWS-t, amely az egyetlen kizárólag az energetikára fókuszáló hírportál a közép-kelet-európai régióban.

 

TOLDI BALÁZS

CITI MAGYARORSZÁG KERESKEDELMI BANK ÜZLETÁGVEZETŐ

A Citi Magyarország január 16-ai hatállyal Toldi Balázst nevezte ki a kereskedelmi banki üzletágvezetőjének. A Citi kereskedelmi banki üzletága elsősorban a kis- és közép méretű vállalati piac felső szegmensében lévő, növekvő, valamint digitális iparágakban működő cégek számára nyújt pénzügyi szolgáltatásokat Magyarországon. Toldi Balázs az üzleti stratégia kialakításáért és annak megvalósításáért felel ezzel is hozzájárulva a bank organikus növekedési céljai eléréséhez a helyi piacon. Toldi Balázs nemzetközi MBA vezetői diplomáját közös képzés keretében a University of Minnesota-n és a Vienna University of Economics-on szerezte. A szakember 20 éves banki és pénzügyi szolgáltatási tapasztalattal rendelkezik, és 12 év után csatlakozott újra a Citi csapatához. Korábban kereskedelmi lízinggel és értékesítés menedzsmenttel foglalkozott, legutóbbi pozíciójában egy jelentős magyar pénzintézet kereskedelmi banki üzletágát vezette.

 

SUPPAN MÁRTON

PEAK FINANCIAL SERVICES ALAPÍTÓ-TULAJDONOS, 

2019 ÉV JÖVŐ MENEDZSERE KÜLÖNDÍJ KITÜNTETETT

A győzni akarást a sport világából hozta magával: hegyikerékpározásban válogatott versenyző volt, háromszoros magyar bajnok. Az egyetemen digitális bankolásból írta diplomamunkáját. A vizsgabizottság szerint viszont a bankfiók nélküli bankolást nem lehet megvalósítani, és kétszer visszadobták a munkáját, pedig akkor már megalapította a prepaid kártyákat kibocsátó Peak Financial Services nevű cégét. Még csak 23 éves volt, amikor indult a Peak brand 2013-ban. Még abban az évben megjelent az első saját bankmentes bankkártya a CashCard. A külföldön élő, de pénzt hazaküldőknek szánt megoldással 2014-ben a 6 legígéretesebb kelet-közép európai fintech startup közé került a Peak, a londoni Emerging Pay- ment Awards díjátadóján pedig a top3-ba. A Peak 2016-ban már 5 kontinens 88 országában rendelkezett ügyfelekkel, 2018-ban pedig több mint 20.000 kártyát bocsátott ki. Közben saját IT csapatot állított fel, ma a Peak 50%-a fejlesztőkből áll. 2018-ban eldöntötték, hogy megnyitják a pénzügyi szervezetek számára szolgáltató üzletágukat, és piacra dobták a Prometheus Platformot. A Peaken kívül több cég alapításában is részt vett: 2015-ben létrejött az EclectiqMinds Hungary Zrt, amelyben száz százalékban felhőalapú banki rendszerüket, internetbankjukat és mobil appjaikat a Microsofttal együttműködve üzemeltették. 2016-ban segített a Nextreee Zrt. megalapításában, amellyel nagy oxigénmegkötő képességű fákat ültettek Bozsokon. Szintén 2016-ban támogatta a Simplon Zrt. indulását, amely a magyar nagyvállalati piacra fókuszálva nyújt fizetéstechnológiai megoldásokat. Ugyanebben az évben elindul saját rádióműsora, edukációs céllal, a Fintech Világa a Trend Fm-en, majd 2017-ben megalapította a fintech. hu hírportált, amelynek főszerkesztője lett. 2017-ben megalapította az Egy Digitális Jövőért Nonprofit Kft-t, ami a pénzügyi tudatosságra nevelésben vállal szerepet, Rasztovits Dáviddal együtt pedig a Digitális Turizmus Zrt-t. A fő csapásirány mellett belefértek kalandozások is: így a Spritzzz, a mozgó elektromos szörpautó, amely Kézműves szörpöket árul street food alapokon, vagy a Peak Peruban debütáló insurtech márkája, az Octopus. 2016-ban helyet kapott a Forbes 30/30-as listáján, 2017-ben az Év Fiatal Vállalkozójává választotta a FIVOSZ, 2019-ben a Manager Magazin címlapon hozta sikereit. 2019-ben a Menedzserszövetség a Jövő Menedzserének választotta.

 

SZABÓ ISTVÁN 

EXIM VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES 

Szabó István Attila, 44 éves, közgazdász.1999-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen nemzetközi gazdálkodás szakirányon. Már diákévei alatt dolgozott a Citibanknál, ahol a szakmai tapasztalatszerzés mellett a nemzetközi vállalati kultúrába is beletanult. A kilencvenes évek végén a Porsche Banknál kezdett dolgozni, majd 1999-ben a K&H Banknál helyezkedett el lízingterületen. 2003-ban csatlakozott ismét a Citibankhoz, ahol 12 évet töltött felsővezetőként. Az itt szerzett értékes szakmai tapasztalatok segítették hozzá, hogy 2015- ben kinevezzék a CIB Bank vezérigazgató-helyettesének, a vállalati üzletág élére. 2018 augusztusában csatlakozott az EXIM vezetőségéhez, üzleti vezérigazgató-helyettesi posztban.  Tapasztalt vezetőként a csapatra koncentrál elsősorban. „A vezetőnek nem az a feladata, hogy mindent tudjon, hanem hogy megfelelően tudja irányítani, motiválni, meghallgatni azokat az embereket, akik az adott területeket jól ismerik.

 

RADÁK BENCE

SWIPE TECHNOLOGIES KFT. SALARIFY ALAPÍTÓ, ÜGYVEZETŐ

Egyetemi tanulmányai alatt egy hazai tésztagyár tulajdonosát segítette nemzetközi terjeszkedésben és kapcsolatépítésben. Ezt követően kezdett saját vállalkozásán dolgozni, amely lehetővé teszi bármely munkavállalónak, hogy hozzáférjen már ledolgozott béréhez, továbbá technológiájával segítse a pénzügyi wellbeing elérését. 2019 nyarán, a Salarify mint a kontinentális EU első Earned Wage Access platformja sikeresen elindult, Bence pedig felkerült a Forbes 30/30 alatti listájára. A cég alapítói és munkavállalói között volt Google felsővezető, tapasztalt szoftvermérnök és tehetséges fiatalok is szerepelnek, elérendő a közös víziót: egy pénzügyileg egészségesebb Európát. 

 

DR. ROMHÁNY GERGELY

TRUSTCHAIN SYSTEMS KFT. ALAPÍTÓ-VEZÉRIGAZGATÓ

Jogász-közgazdász. Első vállalkozásába 10 évesen fogott, a másodikat pedig 11 évesen alapította meg barátaival. Egyetemi évei alatt a Varsói Nagykövetségen, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés elleni főosztályán volt szakmai gyakornok. Az ELTE Jogi Karának elvégzését követően a Puskás Tivadar Közalapítvány Nemzeti Hálózatbiztonsági Központjában dolgozott, mint jogi tanácsadó és projektvezető. Ezt követően szabadfoglalkozású informatikai projektmenedzser, üzleti termékek, köztük ügyfélazonosító rendszerek fejlesztője pre paid bankkártya kibocsátó és kriptopénz (pl. bitcoin) kereskedő pénzügyi vállalkozások, köztük a Coinify dán cég részére; 2016-tól a MerkIT Consulting szoftvertesztelő Kft. alapító társtulajdonosa és stratégiai tanácsadója; 2016-tól a Sciencer üzletfejlesztési tanácsadó Kft. társalapítója; 2016-tól a TrustChain Systems Kft. társalapítója, társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Célja jogi biztonságot teremteni a cégek számára a digitális térben - határok nélkül, így segíteni a vállalkozások működését a nemzetközi piacokon.   

 

SZINCSÁK GYULA

ERSTE BANK HUNGARY HEAD OF PRODUCT- CARD&UNSECURED LENDING

 

ALMÁSSY GABRIELLA

UNION BIZTOSÍTÓ ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓ

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett aktuárius diplomát, emellett rendelkezik programozó matematikusi (ELTE), EU szakértő (BGF) és nemzetközi üzleti diplomával (Ruskin University, Cambridge). 1998-ban az AHICO Biztosítónál kezdte biztosítási pályafutását, ahol mind élet-, mind nem-életbiztosítási aktuáriusi tapasztalatot szerzett. 2006-tól a K&H Biztosító aktuáriusi területén folytatta pályafutását, 2015-ig a társaság vezető aktuáriusa, ezzel párhuzamosan kockázatkezelési vezetője, majd a nem-életbiztosítási termékmenedzsment, kockázatvállalás és aktuáriusok vezetője. 2015 novemberében csatlakozott az UNION Biztosítóhoz, a nem-életbiztosítási üzletágért felelős igazgatósági tagként, 2018 áprilisától a személybiztosítási terület is hozzá tartozik. 2020. január 1-től az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója. A MABISZ számos munkacsoportjában aktív szerepet tölt be.

 

BARTÓK JÁNOS

DUNA MEDICAL CENTER CSOPORT VEZÉRIGAZGATÓ,

MENEDZSERSZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI TAG

Hatvanban született és ott is folytatta tanulmányait egészen az egyetemig. Eredeti diplomáját a Gödöllői Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán szerezte 1992-ben, amely első munkahelye is volt. Az AEGON-csoport vezető utánpótlást képző programjához 1993-ban csatlakozott. Végigjárva a vállalati ranglétrát dolgozott képviselőként, fiókvezetőként, divízióvezetőként, értékesítési és marketing-, élet- biztosítási- és nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettesként. Vezérigazgatóként irányított AEGON leányvállalatokat és közreműködött kelet-európai felvásárlásokban és zöldmezős beruházásokban. Az AVIVA biztosítóhoz 2007-ben csatlakozott magyarországi vezérigazgatóként. Később a cseh, román, szlovák és magyar vállalatok munkáját irányította a Danube régió vezérigazgatójaként. Tagja volt az AVIVA Executive Leadership Teamjének ahol az új európai működési modell kialakítása is felelősségei közé tartozott. A MetLife felvásárlása után az AHICO, AVIVA/MetLife biztosítók egyesülését, majd átszervezését irányította 2015-ig. 2016-tól az ERGO biztosítók igazgatósági tagja volt és felelt a vállalatok értékesítési és marketing stratégiájáért. 2018. Júniusától a Duna Medical Center csoport vezérigazgatója.

 

DR. FICZERE ANDREA

UZSOKI UTCAI KÓRHÁZ FŐIGAZGATÓ, MAGYAR KÓRHÁZSZÖVETSÉG ELNÖKE

1992-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, 1997-ben neurológia, 2006-ban reumatológia szakvizsgát tett. 2002-ben Ph.D fokozatot, 2010-ben a Corvinus Egyetemen egészségügyi menedzser diplomát szerzett. Az Év kórháza címmel elismert Uzsoki Utcai Kórházat több, mint 7 éve vezeti, a Kórházszövetség elnöki posztját 2019 áprilisa óta tölti be. Mindkét pozíciójában célja a lehető legjobb feltételek megteremtése a gyógyuláshoz és a gyógyításhoz a kórházban megforduló páciensek, hozzátartozóik, illetve a kórházi dolgozók számára. Ennek érdekében folyamatosan keresi a fejlődés és fejlesztés lehetőségét, nyitott a legújabb informatikai és egyéb, a betegellátást segítő megoldásokra. 

 

SCHAUB ERIKA

GENERALI BIZTOSÍTÓ SZEMÉLYBIZTOSÍTÁSI TERÜLETÉRT FELELŐS IGAZGATÓSÁGI TAG

Szakmai pályafutását több, mint 20 éve kezdte gépjármű biztosítási termékfejlesztőként 1997-ben az ÁB-Aegon biztosítónál kezdte. 1998 óta a Generali Biztosítónál személybiztosítási területen dolgozik. Életbiztosítási termékfejlesztőként kezdett majd 2006-tól egészség és balesetbiztosítási termékfejlesztési területért, később a teljes személybiztosítási üzletágért felelt. 2015-től 2017-ig a Generali Egészségpénztár és a Generali Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke. 2019-től a Generali személybiztosítási területért felelős igazgatósági, a Generali Alapkezelő és az Európai Utazási Biztosító felügyelőbizottsági tagja, a Generali Ingatlan felügyelőbizottságának elnöke. Mindezek mellett 2016 óta nemzetközi szinten képviseli a magyar Generalit élet, baleset és egészségbiztosítási területen és részt vesz a csoport szakmai munkájában.  A MABISZ Életbiztosítási tagozatvezető helyettese.

 

FAIX CSABA

BUDAPESTI VÁROSARCULAT NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETŐ,

BUDAPESTI FESZTIVÁL-ÉS TURISZTIKAI KÖZPONT ÜGYVEZETŐ

Faix Csaba a BFTK és a BVA ügyvezetőjeként Budapest turizmusáért, fesztiváljaiért és arculatáért felel. Elsősorban brand- és kommunikációs szakember, aki 2005-2012 között volt a TV2 újságírója volt, majd 6 éven keresztül a Budapestről világsikert elért Prezi nemzetközi kommunikációját vezette. Saját cégével, a Prompt Media Hungary-vel magyar és nemzetközi ügyfeleknek végeztek média- és kommunikációs tanácsadást valamint brandépítést.

 

FLESCH TAMÁS

CONTINENTAL GROUP ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ, TÁRSTULAJDONOS,

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ELNÖK

1983-ban a Novotel Hotelben portásként kezdi pályafutását, 1990-től a Korona Hotel főportása lett. 2000-ben a Moulin Rouge újranyitását irányító ügyvezetőként tevékenykedik, 2001-ben pedig elindítja saját cégét, a Continental Travelt, melynek ügyvezetői feladatait is Ő látja el. 2006-tól befektetői segítséggel nyitja meg az első szállodát, a Hotel Parlamentet, 2009-ben pedig a Palazzo Zichy hotelt, mindkét szállodában résztulajdonos-ügyvezető. 2016-ban a Hotel Momentset nyitja meg a Bistro Fine étteremmel együtt az Andrássy úton, ügyvezetőként. 2006–2010 között a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatótanácsának tagja, 2010-ben pedig alapító tagként vesz részt a Magyar Beutaztatók Szövetségének munkájában. 2017. márciusától a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke, 2019. januárjától elnöke. Az utóbbi 10 évben minden alkalommal bekerült a turizmus szektor 20 legbefolyásosabb embere közé.

 

KOVÁCS BALÁZS

DANUBIUS HOTELS VEZÉRIGAZGATÓ

Kovács Balázs 2017 januárjától a Danubius Hotels vezérigazgatója. Vezetése alatt a Danubius Hotels folytatta komoly beruházási projektjeit, folyamatosan újulnak meg érdekeltségei, és elnyerte Az Év Munkaadója díjat. 2019-ben munkáját Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal ismerte el a Magyar Turisztikai Ügynökség. Szakmai hitvallása szerint a vendégek és munkatársak egyformán fontos szerepet töltenek be egy szálloda sikerességében és stratégiájában. Az ő kezdeményezésére alakult meg a Danubius Pillérek Klubja is - amely a szálloda középvezetői rétegének szakmai és vezetői edukációs platformja – felismerve, hogy a jövő sikeres cégei az erős középvezetői rétegen alapulnak. Szállodaipari szakemberként a 21. szálloda technikai újításai, a mesterséges intelligencia szállodai alkalmazása mellett az értékesítési stratégiák innovációja is foglalkoztatja. Kovács Balázs két évtizede a szállodacsoport munkatársa. 2007-től tíz éven keresztül volt a Danubius központi sales és marketing - vezérigazgató helyettese. 2006-tól a Danubius Hotel Helia szállodaigazgatója volt. 1994-ben került a Hiltonba, ahol értékesítési igazgatóként fejezte be ottani tevékenységét. Pályáját 1993-ban kezdte a Danubius csoport központjában, értékesítőként.

 

SZŰTS ILDIKÓ

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT. VEZÉRIGAZGATÓ,

MENEDZSERSZÖVETSÉG FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI TAG

Szűts Ildikó az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáit. 1999-től 11 éven át dolgozott a Magyar Posta Zrt. több felsővezetői pozíciójában, 2008 és 2010 között a társaság első női vezérigazgatójaként tevékenykedett. Vezetői időszaka alatt a Magyar Posta két alkalommal is elnyerte a World Mail Awardot, a világ postáinak Oscar díját, először a People Management kategóriában, majd a szervezetfejlesztési kategóriában.  2010 és 2014 között az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadójaként dolgozott, felügyelte a bank kommunikációs területét, az OTP Bank Ukrajna felügyelő bizottsági tagja és az OTP Pénztárszolgáltató Rt. FB elnöke volt. 2014-ben 23 éve alapított tanácsadó cége keretében újszerű megoldásokkal tért vissza a tanácsadói pályára. 2017-2018. között a SALDO Zrt. vezérigazgató helyetteseként dolgozott. 2020. január 29.óta a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója. 2007. óta az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, a Pécsi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem címzetes docense.  2011-ben ő kapta az Amerikai Kereskedelmi Kamara Women of Excellence díját.

 

BOJÁR GÁBOR

GRAPHISOFT ALAPÍTÓ,

2018 ÉV MENEDZSERE ÉLETMŰDÍJ KITÜNTETETT

Fizikusi oklevelét 1973-ban szerezi az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1973-tól az Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben programozóként, a matematikai csoport vezetőjeként dolgozik. 1978-ban csoportjával a világon elsőként oldják meg geológiai struktúrák számítógépes térképszerű és térbeli megjelenítését kis teljesítményű asztali számítógépen. 1982-ben Tari István Gáborral megalapítja a Graphisoft GMK-t, ahol CAD szoftvereket kezdenek fejleszteni. Fő terméküket az ArchiCAD-et, először az 1984-es hannoveri számítástechnikai szakkiállításon mutatják be. A cég által 1992-re kidolgozott koncepció, a Virtual Building, “BIM” néven világszerte elterjedt, forradalmasítva a számítógéppel segített építészeti tervezést. A cég 1998-ban belép a Frankfurti, majd 2000-től a Budapesti Értéktőzsdére, ahol 2007-ig jegyezik, majd beolvad a német Nemetschek csoportba. Utódjának vezetésével, a mára 8 milliárd euró tőzsdei kapitalizációjú cégcsoport vezető cégévé vált a Graphisoft. A budapesti telephely 1998-ban épül meg Óbudán, az egykori gázgyár romjai körüli rozsdaövezetben, melynek neve Graphisoft Park. Hamarosan a Graphisoft mellett más technológiai cégek, például a Microsoft, az SAP, a Servier kutatórészlege is megjelenik, így a telephely gazdaságilag jelentős informatikai parkká, a magyar szilícium völggyé fejlődik. 2007-ben megalapítja az Aquincum Institute of Technology (AIT-Budapest) felsőoktatási vállalkozást, mely elsősorban matematikával, informatikával, dizájnnal és üzleti ismeretekkel kapcsolatos képzést kínál a világ vezető egyetemeiről érkező hallgatóknak. 1997-ben Széchenyi díjat, 1998-ban Gábor Dénes díjat kap, 1999-ben a a Wall Street Journal Europa a régió tíz legkiválóbb menedzsere közé sorolja. 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntetik ki, 2007-ben elnyeri az Ernst and Young Év üzletembere díját. 2013-ban az AIT megszervezéséért az amerikai Nemzetközi Oktatási Intézet (Institute of International Education) európai kiválósági díjjal tünteti ki. 2016-ban értékőrző és értékteremtő életműve elismeréseként Hazám-díjban részesül. 2018-ban a Menedzserszövetség Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje.

 

DÉCSI GÁBOR MRICS

DOME FACILITY SERVICES GROUP MANAGING PARTNER, MRICS MANAGING PARTNER

Décsi Gábor MRICS, okleveles építészmérnök, létesítménygazdálkodási (FM) szakember. Pályáját a Graphisoftnál kezdte, 2004-ig az újdonságnak számító ArchiFM termék és szolgáltatási divízió projektmenedzsereként épített fel egy új üzletágat. Ez alatt az idő alatt az Egyesültállamoktól Ausztráliáig a világ számos országában volt lehetősége a nagyvállalati létesítménygazdálkodást és az ehhez köthető legjobb gyakorlatokat tanulmányozni. 2004 óta a Dome Facility Services Group-ot vezeti, ahol Nagygyörgy Tiborral üzlettársak. A Dome mára egy közel 500 fős létesítménygazdálkodással, energetikával, kivitelezéssel, robotikával és okosirodai megoldásokkal foglalkozó magyarországi nagyvállalat. Több emblematikus megbízás között a Dome üzemelteti a világ legnagyobb motorgyárát. A Dome Group többszörös nyertese az iroda.hu és a Portfolio által szervezett nagypresztízsű Év Üzemeltetője díjaknak. Alapító tagja a 2013-ban létrejött Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének, valamint ugyanitt a Benchmarking Munkacsoport Vezetője. 2011 óta tagja a Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) magyarországi szervezetének, 2019-től elnökségi tagja. 2020-tól az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium alapítványának a kuratóriumi tagja. Publikációk, előadások, konferenciák, iparági rendezvények aktív résztvevője, az FM iparág egyik véleményvezére.

 

KLEMENTZ KATA

LOFFICE TÁRSALAPÍTÓ

Jogi doktorátust a budapesti ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett. Bécsben az Universität Wien jogi karán, majd Németországban, Heidelbergen a Ruprecht-Karls-Egyetemen végezte tanulmányait. 2009-ben, testvérével Pannival alapította a budapesti és bécsi helyszínekkel egyaránt rendelkező Loffice-t. A hazai közösségi iroda-koncepció meghonosítóiként többek között elnyerték az Év Fiatal Vállalkozói címet, az Év Zöld Irodája bronzérmét, a Design Management Különdíjat, az Év Irodája Design Díjat, az Év Coworking Irodája Díjat és Közép- és Kelet Európa Legjobb Coworking Irodája díjat. Az elmúlt években az innovatív megközelítésüknek és sokszínű közösségüknek köszönhetően, a Loffice helyszínei kreatív vállalkozások, kulturális kezdeményezések nyüzsgő tereivé váltak. Számos sikeres projektet vittek véghez az alábbi területeken: vállalkozóvá válást elősegítő program, startup versenysorozat, kisgyermekes szülők munkaerőpiaci reintegárciója, családbarát iroda program, megosztás alapú gazdaság fejlesztése, képzőművészeti mentorprogram, uniós edukációs konferencia, üzleti kapcsolatépítő, esélyegyenlőségi program, közösségépítő- és kulturális- események, szakmai mentoráció és tehetséggondozás. Most nyíló, új budapesti főhadiszállásuk eddigi legnagyobb ingatlanfejlesztésükkel, mellyel megsokszorozzák a rendelkezésre álló Loffice terek és szolgáltatások körét és megmutatják, hogy miképp egyesíthető a munka-, az alkotó- és élettér hármasa egy átfogó közösségi szellemben.

 

SELLYEY TAMÁS

DVM GROUP OPERATÍV ÉS ÉTÉKESÍTÉSI IGAZGATÓ,

HOLLAND-MAGYAR KERESKEDELMI KAMARA ALELNÖK

2000-ben végzett az Oxford Brookes University magyarországi intézményében, az International Business School-ban. Az érettségit (1992) követően azonnal elkezdett dolgozni az OTP Banknál, majd két évvel később az Iparbankháznál folytatta, újabb két évig. 1998 óta meghatározó szereplője a hazai ingatlanszakmának, ez idő alatt jelentős tapasztalatot szerzett tanácsadói, befektetői és fejlesztői területen egyaránt. 1998-2003 között a Gordon & Webster Ingatlan-tanácsadó Zrt. vezérigazgató-helyettese volt, mely cég teljes körű tanácsadást nyújtott a kereskedelmi és lakóingatlan piacon. Ezt követően 2007-ig az Első Józsefvárosi Lakásépítő Kft. ügyvezetőjeként társasházak fejlesztésével foglalkozott. 2007-ben leigazolta a DTZ, amely akkoriban a világ egyik legjelentősebb nemzetközi ingatlan-tanácsadó cégeként működött, itt Tamás a magyarországi befektetési üzletágat vezette. 2009-ben az ingatlanpiaci válság kezdetekor váltott az Indotek Group-hoz, értékesítési és marketing igazgatói pozícióban tette széles körben ismertté a B-kategóriás piac azóta legjelentősebb szereplőjét. 2011-től, az egyre mélyülő krízis hatására közel négyéves szakmai kitérőt tett a Philips Hungary-hez, ahol country managerként illetve a Philips Lighting vezér- igazgatójaként fontos tapasztalatokat szerzett a szolgáltatói után a kereskedelmi szektorban is, valamint alaposan megismerte egy globális multinacionális vállalat működését. Ezután visszatért az ingatlanszak- mába, először a holland-magyar tulajdonú DBH Group-hoz, ahol 2016-tól a real estate üzletágat vezette, innen csábították el jelenlegi megbízatásának ellátására a DVM grouphoz, ahol 2017 óta a teljes cégcsoport operatív vezetéséért és az értékesítés koordinációjáért felelős.

 

BLASKÓ NIKOLETT

ACG REKLÁMÜGYNÖKSÉG KFT. TULAJDONOS-ÜGYVEZETŐ,

MAGYARORSZÁGI KOMMUNIKÁCIÓS ÜGYNÖKSÉGEK SZÖVETSÉGE ELNÖK

A hazai kommunikációs iparág meghatározó női szereplője. A Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének elnöke, tagja a Magyar Reklámszövetség elnökségének, az Önszabályozó Reklámtestület felügyelőbizottságának, valamint a Hungarian Business Leaders Forum CEO és női vezetők fórumának. A nevéhez köthető, idén 16 éves ACG, az egyik legelismertebb ügynökség a magyar reklámpiacon, többször vezették a hazai kreatív ranglistát, 4 éven át voltak elsők a független ügynökségek hatékonysági világranglistáján, székházuk az Év Irodája lett 2018-ban. Nikolett felügyelőbizottsági tagként segíti itthon az Unicef munkáját, elkötelezetten támogatja a nők helyzetbe hozását az üzleti életben, mecénása a hazai kortárs designnak, divatnak. 2019-es TEDX beszédében nyíltan beszélt a siker mögötti félelmekről. Házasságban él, két kislányt nevel, versenyszerűen lovagol, díjugrat.

 

FINÁCZY DÓRA

IAB HUNGARY ÜGYVEZETŐ

Közgazdász, online szakember. 16 éves online szakmai pályafutását project managerként kezdte, majd 2007-től az akkori Sanoma Budapest Zrt.-nél a Startlap hirdetési vezetője volt és az egyes médiaügynökségekkel ápolt kapcsolatokért felelt, később az Index.hu kiadójához igazolt át, ahol 4 év értékesítési munkára alapozva felépítette a cégcsoport utazási portfólióját, elindította a Travelo.hu-t. 2015-től az FHB Bank marketing főosztályát vezette. 2017-től online stratégiai és üzletfejlesztési szakértőként dolgozott, ennek keretében a Travelo.hu működését támogató tanácsadói feladatokat továbbra is ellátja. 2019 októberétől a digitális és interaktív marketing területen érdekelt cégek kereskedelmi szövetségének, az IAB Hungary-nek az ügyvezetője.

 

INCZE KINGA

MRS. WHITE MEDIA CONSULTING KFT. ALAPÍTÓ-ÜGYVEZETŐ,

WHITEREPORT ALAPÍTÓ-ÜGYVEZETŐ

Incze Kinga médiaszakértő tanácsadó, a Whitereport cross-media business intelligence szolgáltatás alapítója. A brit cégükkel a nemzetközi piacon is elindult innovatív szolgáltatás célja, hogy a médiapiaci és hatósági szereplőknek képet adjon a médiapiac változásairól és elemzésekkel, illetve üzletfejlesztési tanácsadással segítse az iparági szereplők és a szabályozók munkáját. Rendszeresen előad hazai és nemzetközi szakmai és ’women in tech’ konferenciákon, Az Élményalapú Oktatásért Nonprofit Egyesület elnöke.